Dane konatktowe

Zielarnia Podkarpacka
ul. Karmelicka 6
38-200 Jasło
woj. podkarpackie
NIP: 6851015111

Tel: 726160853
Mail: zielarniapodkarpacka@interia.pl

Producenci

Kawa mielona z korzeni Mniszka Lekarskiego 150g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 15,90 zł 15.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Siedlecka Manufaktura Kawy
Kod produktu: 33C4-38540

Opis

Kawa mielona z korzeni Mniszka Lekarskiego 

150g

Bezkofeinowa kawa z korzeni mniszka lekarskiego 

W obecnym czasie wiele osób poszukuje żywności o właściwościach prozdrowotnych i zwiększających odporność organizmu.

 

Kawa z cykorii o niezwykłych właściwościach:

  • Zdrowy substytut naturalnej kawy;
  • Pozytywnie wpływa na odporność, reguluje i usprawnia pracę wątroby;
  • Wspomaga przemianę materii i detoksykację organizmu, oczyszcza wątrobę;
  • Jest diuretykiem przydatnym w leczeniu przedmiesiączkowych wzdęć i łagodnych obrzęków. W przeciwieństwie do produktów moczopędnych nie pozbawia organizmu zapasów potasu, a wręcz go uzupełnia;
  • Pozytywnie działa na trawienie i łagodzi ból brzucha poprzez swoje łagodne działanie przeczyszczające;
  • Wspiera leczenie infekcji dróg moczowych;
  • Promuje wzrost zdrowych bakterii żołądkowo-jelitowych;
  • Ze względu na zdolność wypłukiwania toksyn z organizmu, może dobrze działać u osób ze skłonnością do kamieni żółciowych;
  • Pomaga obniżyć wysokie ciśnienie krwi;
  • Wspomaga wytwarzanie białych krwinek;
  • Wspomaga obniżenie poziomu pH w organizmie;
  • Zapewnia witalność i trzeźwość umysłu, ponieważ zawiera mnóstwo niezbędnych składników odżywczych, które wspomagają metabolizm

 

Kawa wyprodukowana jest w 100% z korzenia mniszka lekarskiego pochodzącego z upraw w Polsce.

Nie zawiera sztucznych dodatków, konserwantów, nie zawiera GMO ani glutenu.

Wśród składników odżywczych znajdują się witaminy z grupy B, witaminy A, C, D, magnez, cynk, potas, fosfor i żelazo.

Witaminy z grupy B są niezbędne do metabolizmu, a także są przeciwutleniaczami zwalczającymi wolne rodniki.

 

Kawę z cykorii można parzyć różnymi metodami:

* Może być naparem samodzielnym lub z dodatkiem np. cynamonu, goździków czy kardamonu. Można słodzić cukrem, cukrem trzcinowym, erytrolem, ksylitolem, syropem klonowym, miodem, albo w ogóle nie dosładzać

* można gotować tradycyjnie : od 0,5 do 2 łyżeczek kawy na 250 ml wody gotować przez kilka minut w temperaturze 90-95 st 

* jako wersja instant zalać od 0,5 do 2 łyżeczek kawy jedną szklanką 250ml wrzątku

* metoda przelewowa czyli można użyc dowolny ekspres przelewowy lub inne przelewowe metody parzenia

* Dipper - ta metoda polega na użyciu dippera (lejka) z filtrem papierowym (do kupienia u nas w sklepie ) 

https://zielarniapodkarpacka.pl/pl/p/Filtr-DRIP-plastikowy-Melitta-czarny-/1129

https://zielarniapodkarpacka.pl/pl/p/Filtr-papierowy-Melitta-1x480/1130

 * Chemex  - to szklane naczynie o odpowiednim kształcie, gdzie kawę zaparza się z użyciem papierowego filtra o innym niż dipper kształcie

* AeroPress - to urządzenie składające się z dwóch cylindrów w formie strzykawki, z których jeden zakończony jest sitkiem z filtrem papierowym, drugi gumową uszczelką i służy do przetłoczenia parzonej kawy przez filtr.

 

 

 

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl